BOLIG+ er et ambitiøst initiativ med fokus på realisering af sunde, fleksible og energioptimerede boliger af høj arkitektonisk kvalitet.

På denne side kan du følge med i BOLIG+ processen og blive opdateret på projektets nyeste erfaringer.

Solceller

BOLIG+ indeholdt fra start krav til energineutralitet inkl. privatforbrug til el, fælles energiforbrug og mere ambitiøse grundkrav. Et sådant krav stillede krav til produktion af energi på bygningen med klar fokus på solceller.

46 solceller

182 msolceller på taget med hældning 12,5% mod henholdsvis syd-vest og syd-øst.

 

Energineutralitetskravet har således bevirket, at BOLIG+ fremstår med et meget, meget lavt behov for tilført energi, samtidig med, at der er arbejdet med en meget høj egenproduktion af el fra solceller.

Da BOLIG+ blev udtænkt for mere end 10 år var situationen for solceller en helt anden. Solceller var stadig en ret ny og lovende teknologi, de var dyre og passede godt ind i den samlede danske energisektor. Siden er meget sket, prisen på solcellerne er faldet voldsomt, afregningsreglerne for solceller er skiftet adskillige gange, og der er kommet mere fokus på den samfundsmæssige side af økonomien i forhold til at placere solcellerne andre steder, hvor opsætning af solceller er billigere.

Arbejdet med solceller og samhørende batteriløsning i BOLIG+ har således givet mange gode resultater i form af optimering af solcelleanlæg og anvendelse af solceller som arkitektonisk element på en højisoleret bygningskrop.

Søren Dyck-Madsen, april 2016