BOLIG+ er et ambitiøst initiativ med fokus på realisering af sunde, fleksible og energioptimerede boliger af høj arkitektonisk kvalitet.

På denne side kan du følge med i BOLIG+ processen og blive opdateret på projektets nyeste erfaringer.

Ventilation og VVS

I forhold til vvs var der ingen større problematikker. Der var dog heller ikke nogen usædvanlige VVS løsninger ud over varmegenvindingen fra det varme brugsvand. Dette skabte dog ingen problemer for installatøren.

I projektet var der medregnet en komponent (Water guide) som kunne sættes direkte på bruserarmaturet og via symboler direkte oplyse brugeren om forbruget. Producenten havde desværre i løbet af projektet stoppet produktionen og det var derfor ikke muligt at få enheden installeret.

På ventilationssiden var der lidt større udfordringer end traditionelle byggerier. Dette skyldes, at kravene til styringen samt energibehov til ventilationen, var sværere at håndtere for leverandørerne. Det stillede således større krav til både rådgiver og leverandør. Det understreger vigtigheden af præcise beskrivelser af de forventede funktioner, samt stor viden hos leverandøren.

Simon Kamper, februar 2016