BOLIG+ er et ambitiøst initiativ med fokus på realisering af sunde, fleksible og energioptimerede boliger af høj arkitektonisk kvalitet.

På denne side kan du følge med i BOLIG+ processen og blive opdateret på projektets nyeste erfaringer.

Herunder finder du artikler om integreret design

Integreret designproces

Holdet bag vinderforslaget var fra starten klar over at det ville blive en stor udfordring at løse opgaven og vidste ikke om det overhovedet var realiserbar. Men motivationen var i top, og alle var derfor godt forberedt allerede til første møde/workshop (WS1). Således var grundstenene for den integrerede designproces allerede lagt.

Læs mere...

Analyse af økonomiramme for BOLIG+ i konkurrencefasen.

Jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg blev fyldt med skepsis, første gang jeg på en konference hørte Vibeke Grupe Larsen berette om det nye dyr i åbenbaringen BOLIG+ - det ultimativt energineutrale hus, hvor al energi inkl. beboernes husholdnings-el er dækket on site, og det vel at mærke inden for en normal byggeøkonomi svarende til rammebeløbet for alment byggeri. Helt oplagt var der her tale om et koncept skabt af ildsjæle i en et øjebliks eufori af, at vi kan, hvad vi vil, vi tager ja-hatten på og lægger alle kedelige argumenter om geometriske, fysiske og økonomiske begrænsninger til side. Det var vel i 2006. Tiden gik. Måske var det gået i sig selv det der BOLIG+....

Læs mere...

Bedømmelsen

Konkurrenceopgaven skulle besvares på to niveauer: Dels et principielt BOLIG+ energikoncept, som skulle kunne stilles til rådighed for byggebranchen generelt som shareware, dels et konkret BOLIG+ etageboligprojekt i Aalborg.

Læs mere...

Vaske- og opvaskemaskiner med varmt vand 

Traditionelt anvendes elektricitet til at varme vandet op i vaske- og opvaskemaskiner, men der findes maskiner på markedet, der enten direkte tager varmt brugsvand ind eller har en varmeveksler, hvor fjernvarme eller varmt brugsvand indirekte kan opvarme vandet i maskinen.

Læs mere...

Bedømmelsen

BOLIG+ KONKURRENCEN ER AFGJORT - TEAM+ VINDER BOLIG+

BOLIG+ konkurrencen blev udskrevet af Akademisk Arkitektforening og Ingeniørforeningen i Danmark i samarbejde med BOLIG+, bygherren A Enggaard A/S og Aalborg Kommune i februar 2009. Dens formål har været at opfordre byggebranchen til at arbejde helhedsorienteret og tværfagligt innovativt for at skabe spændende, energineutrale boliger af høj arkitektonisk kvalitet. Realdania og Elsparefonden, samt Energistyrelsen (EUPD) har finansieret konkurrenceforløbet.

Læs mere...

Vision og handlingsplan

ENERGINEUTRAL BOLIG - DET SELVFORSYNENDE HUS - BOLIG+ - Hvordan kan vi udvikle energirigtige boliger for verdens voksende befolkning?

BOLIG+ konceptet blev initieret i forbindelse med EnergyCamp06, hvor en række repræsentanter fra byggesektoren fi k 36 timer til at løse opgaven: "Hvordan kan vi udvikle energirigtige boliger til verdens voksende befolkning".

Læs mere...