BOLIG+ er et ambitiøst initiativ med fokus på realisering af sunde, fleksible og energioptimerede boliger af høj arkitektonisk kvalitet.

På denne side kan du følge med i BOLIG+ processen og blive opdateret på projektets nyeste erfaringer.

Boligkvalitet (uddrag fra konkurrenceprogrammet)

Intentionen var at etablere en bebyggelse med nye, overraskende boligtyper, der henvender sig til både enlige, par, børnefamilier og seniorer.

Beboerne forventedes dels at være mennesker med et aktivt arbejdsliv uden for hjemmet, dels mennesker med hjemmearbejde og dels mennesker, der er uden for arbejdsmarkedet. Boligerne skulle tilsammen rumme muligheder for forskellig livsstil og et rigt spektrum af fritidsaktiviteter.

Samtidig ønskedes varierede private og fælles udendørs opholdsarealer, der kunne mulighed for både individuelle aktiviteter og social samvær.

Der blev ønsket i alt ca. 60 boliger med et bruttoareal på mellem 95 m² og 150 m². I alt 7.000 m² etageareal.

Erfaringen siger, at salgsprisen og efterspørgslen vil falde markant, jo længere væk fra havnefronten og den direkte udsigt til vandet man bevæger sig. I dette tilfælde blev det anført, at forudsat at lejlighederne inde i byggeriet var gennemtænkte, ville der stadig være et marked for disse lejligheder. Ud fra den betragtning blev det ønsket, at forslagsstillerne disponerede med følgende, vejledende boligstørrelser:

 

-        Byggefeltet mod Limfjorden: Boligstørrelser fra 110 m² til 150 m².

-        Byggefeltet mod Vestergade: Boligstørrelser fra 95 m² til 120 m².

 

For samtlige lejligheder, uanset byggefelt, skulle følgende være opfyldt:

 

-        regulær og nemt møblerbar opholdsstue,

-        funktionelt køkken i åben forbindelse med opholdsstuen,

-        entre med fralægningsplads,

-        et moderne badeværelse, to badeværelser i store lejligheder,

-        minimum en terrasse eller altan,

-        depotrum i kælder,

-        elevator til kælderniveau,

-        cykel og mc-parkering i tilknytning til indgangsområder,

-        altaner måtte ikke være sammenbyggede med naboer og skulle vindafskærmes

-        affaldshåndtering i terræn

 

Der skulle arbejdes med fleksible anvendelsesmuligheder og mulighed for zoneopdeling af boligen. Boligerne skulle indrettes handicapvenligt og skal have niveaufri adgang.

Boliger i stueetagen skulle forsynes mod havesiden med terrasser i terræn.