BOLIG+ er et ambitiøst initiativ med fokus på realisering af sunde, fleksible og energioptimerede boliger af høj arkitektonisk kvalitet.

På denne side kan du følge med i BOLIG+ processen og blive opdateret på projektets nyeste erfaringer.

Krav til fleksibilitet

Brugsfleksibilitet
Brugsfleksibilitet forstås i BOLIG+ som en generel anvendelighed af boligens rum og dermed mulighed for funktionsændring over tid. 

BOLIG+ vil for at minimere ressourceforbruget i forbindelse med ombygning og vedligeholdelse prioritere, at BOLIG+ boliger er fleksible over tid.

2-3-6-a

Fleksibel udskiftning af delkomponenter
BOLIG+ fokuserer på let udskiftelige bygnings- og installationskomponenter. En BOLIG+ bolig bør have et minimalt ressourcespild forbundet med ombygning af eksisterende konstruktioner til nye funktioner Tekniske installationer kan monteres skjult eller synlige, men altid tilgængelige, så de ubesværet kan udskiftes. 

2-3-6

Fleksibel klimaskærm
Et design af en på årsbasis fleksibel klimaskærm er tæt forbundet med beslutninger i designprocessens indledende faser omkring energiforbrug og boligens anvendelse og drift. En måde at opnå energineutralitet på er blandt andet gennem klimaskærmsdesignet. Klimaskærmen i BOLIG+ kan være dynamisk og ændres i forhold til døgnets og/eller årets rytme. Facaden ses således både som en aktivt og passivt energiproducerende bygningsdel, en dagslys- og udsigtsgivende og en solafskærmende bygningsdel.

 

Vibeke Grupe Larsen, oktober 2012