BOLIG+ er et ambitiøst initiativ med fokus på realisering af sunde, fleksible og energioptimerede boliger af høj arkitektonisk kvalitet.

På denne side kan du følge med i BOLIG+ processen og blive opdateret på projektets nyeste erfaringer.

BOLIG+ og lavenergiklasse 2020

Vinderforslagets overholdelse af BOLIG+ konkurrencens sjette dogme – at byggeriet skulle kunne opføres med en normal byggeøkonomi – gjorde BOLIG+ forslagets yderst anvendeligt som argument, at den lovede lavenergiklasse 2020 blev fremrykket i tid fra tidligere 2014 til fastlæggelse og vedtagelse af krav i 2011. 

Det vindende BOLIG+ forslag overholdt nemlig rigeligt energikravene til en kommende lavenergiklasse 2020 og overholdt samtidig en nordjysk bygbarhed, hvilket afmonterede indvendinger om, at en klasse 2020 ville være for dyr at etablere før med revisionen af bygningsreglementet i 2015.

Under et samråd med økonomiminister Brian Mikkelsen blev BOLIG+ konkurrencens vinderforslag og dets økonomiske bygbarhed brugt markant af MF Anne Grete Holmsgaard for at overbevise minister Brian Mikkelsen om det berettigede i at fremrykke arbejdet med at få vedtaget den lavenergiklasse 2020, der var nået politisk enighed om skulle sænke energiforbruget i bygninger yderligere 25 % i forhold til kravene i den eksisterende lavenergiklasse 2015. Det lykkedes som bekendt.

Søren Dyck-Madsen, februar 2011